MIÉP Ifjúsági Tagozat - Hivatalos oldal

 

Regisztráció
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tartalom


A MIÉP programja
Párttörténet
Szervezetek
Elnök
Elnökség
Örökös elnök
Képviselőink
Képtár
Filmtár
Ifjúsági Tagozat
Tagfelvétel
Hírek
Választás 2014

     

 
Facebook oldalunkKattintson a képre!

 
Honlapjaink

 

MIÉP Borsod-Abaúj-Zemplén MEGYEMIÉP B-A-Z MEGYE

 
Hírek

Előző hó | Következő hó | Elmúlt 1 hónap

Bolond idő: augusztusi havazás Ausztriában

Zalai Hírlap  2010.08.31. 19:52

Havazással búcsúzott az augusztus Ausztriában, az Alpokban helyenként félméteres hó is esett - jelentette kedden az osztrák tömegtájékoztatás. Egy túrázó a hófúvásban életét vesztette.

Gyermek élvezi a télies időjárást a lengyelországi Zakopanéban, miután a Nyugati-Tátrában fekvő Kasprowy Wierch-hegyen leesett az első hó 2010. augusztus 31-én. (MTI/EPA/GRZEGORZ MOMOT)

Heterovonulás a fővárosi Andrássy úton

Magyar Nemzet  2010.08.31. 19:30

Sikeres volt a tegnapi egyeztetés a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK), így szeptember 4-én, szombat délután négy órától megtartják a hetero büszkeség napi vonulást – értesült lapunk. A szervező, Koletár Csaba elmondta: a gyülekező a Hősök terén lesz, s ha legalább kétezren lesznek, akkor az Andrássy úton átvonulnak az Erzsébet térre – úgy, ahogy azt az elmúlt években a homoszexuálisok is megtehették.
 

Részletek a Magyar Nemzet 2010. augusztus 31-i számában.

Századvég: megőrizte négyszeres előnyét a Fidesz

mno.hu  2010.08.31. 11:49

A Századvég augusztusi közvélemény-kutatása szerint a pártok erőviszonyaiban nem történt alapvető változás. A Fidesz–KDNP a nyár végén is biztosan számíthat az állampolgárok túlnyomó többségének támogatására. A három parlamenti ellenzéki párt együttes támogatottsága alig haladja meg a kormánypártokénak a felét. A megkérdezettek többsége a Fideszt tartja a legjobb problémamegoldónak – derül ki az intézet legfrissebb felméréséből.

Végre! Parádés győzelem, remek játék Szerbia ellen

nemzetisport.hu  2010.08.31. 11:45

A magyar férfi vízilabda-válogatott megtörte 2004, az athéni olimpia óta tartó nyeretlenségi sorozatát tétmeccsen Szerbia ellen: Zágrábban kiváló teljesítményt nyújtva, parádés harmadik negyeddel törte meg a délszlávok ellenállását, és végül 9–6-ra győzött. Ez volt Kemény Dénes csapatának második győzelme az Európa-bajnokságon a vasárnapi, Németország elleni siker után.

 

VIDEO

Újra megnyílnak a kis posták is

magyarhirlap.hu  2010.08.31. 11:41

Az Orbán-kabinet ígéretéhez híven megkezdte a kis posták újranyitását, elsőként a Veszprém megyei Küngösön. Több mint ötszáz kis postát zártak be a szocialista kormányok az elmúlt nyolc évben, ez nyolc és fél ezer munkahely elvesztését jelentette.

A kistelepüléseken élőknek a posta több a levelek feladásának helyszínénél. Fontos szerepe van a helyi társadalmi életben is, hiszen sokan kizárólag itt olvassák a hirdetményeket.

Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Bátor hazaszeretetet!

magyarhirlap.hu  2010.08.31. 11:40

Magyarország a kormányváltás után visszanyerte a hangját, létrejött az újrakezdés lehetősége, így bátor, kezdeményező külpolitikára van szükség. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a magyar nagykövetek és konzulok éves külképviselet-vezetői értekezletén. A kormányfő szerint külpolitikai önrendelkezésben Magyarország elérte a maximumot, a cél most az új együttműködési hálózatok kialakítása, ilyen a közép-európai kooperáció. Külön hangsúlyt kell fektetni a viszonyra Oroszországgal – mondta a miniszterelnök. Szerinte a térség országainak együtt és külön-külön is „kiegyezést” kell kötniük Orosz­országgal. Értesüléseink szerint Orbán Viktor még az idén, várhatóan késő ősszel találkozik Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnökkel.

Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Csökkent a magyar háztartások eladósodottsága

mno.hu  2010.08.31. 11:38

A háztartások hitel- és betétállománya is csökkent júliusban – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden. A nem pénzügyi vállalatok forintban nettó hitelfelvevők, devizában nettó hiteltörlesztők voltak júliusban, összességében pedig több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek – tájékoztatott a MNB.

Élesedő konfliktusok: pártszakadás előtt áll a Jobbik?

mno.hu  2010.08.31. 11:37

Az országos proteszthangulat megszűnése, a Jobbik tanácstalansága a parlamenti ellenzéki szerepben, az élesedő belső konfliktusok és a győztest erősítő módosított önkormányzati választási törvény miatt a radikálisok és szélsőségesek közötti harctól hangos párt számára az önkormányzati választás várhatóan kudarc lesz. Nem valószínű, hogy a Jobbik meg tudja szerezni a leadott szavazatok aránya alapján a „második erő” címet, s az sem, hogy mérleg nyelve szerepbe kerül nagyvárosi önkormányzatokban.

Komment: azért a MIÉP-et nem venném egy kalap alá a Ballikkal.  A MIÉP-et sajnos szétverték, de egy kemény és inteligens mag megmaradt, akik ha úgy alakulna a helyzet, újból felépítenék. Most és a tavaszi választásokon a MIÉP a Fideszt segítette, segíti, mivel nincsen más nemzeti párt hazánkban.

KIÚT TÖBBSZEMKÖZT, műsorvezető: Vámos György. Vendégek: Csurka István író, Szentmihályi Szabó Péter író, Bíró Zoltán irodalomtör

echotv.hu  2010.08.31. 11:24

KIÚT TÖBBSZEMKÖZT!

Műsorvezető: Vámos György. Vendégek: Csurka István író, Szentmihályi Szabó Péter író, Bíró Zoltán irodalomtörténész

Csurka István megint szemrebbenés nélkül kimondta, hogy az SZDSZ -t a zsiványok létre és célzott arra is, hogy az LMP az utódpárt.

A VIDEÓKAT az alábbi linkekre kattintva lehet megtekinteni. 
 

VIDEO

VIDEO2

VILÁGPANORÁMA videó

echo tv  2010.08.31. 11:13

Leírás:
Megidézzük Wass Albert szellemét 2. rész. 43 évvel Wass Albert San Francisco-i beszéde után ugyanott tartunk, ahol 1967-ben, ’56-ban, ’45-ben, ’20-ban, ’14-ben …

VIDEO

Szűz Mária oltalmát kérte hazánkra

magyarhirlap.hu  2010.08.30. 10:15

XVI. benedek: az istenszülő tisztelete a kezdetektől elkíséri az egyház útját

Ősszel törvénybe foglaltatik a nemzeti összetartozás napja

mno.hu  2010.08.30. 10:09

November végéig dolgozza ki az Apáczai Közalapítvány a határon túli magyarlakta területekre szervezett osztálykirándulásoknak, a nemzeti összetartozás napja iskolai bevezetésének és a Magyarság Háza létrehozásának koncepcióját – mondta el Csete Örs, a közalapítvány igazgatója az MTI-nek. A közalapítvány az erről szóló felkérést Hoffmann Rózsa oktatási államtitkártól kapta.

Komment: a MIÉP IT üdvözli a kezdeményezést és gratulál a FIDESZ bátor lépéseihez!

Kínos: Horváth az MSZMP jelöltjeként lett felkonferálva + Videó

mno.hu  2010.08.30. 10:06

Az MSZMP polgármesterjelöltjeként mutatta be Horváth Csabát a Mazsihisz ügyvezető igazgatója a Zsidó Nyári Fesztivál megnyitóján. A szocialista politikus az önkormányzati választások előtt arról beszélt: a szélsőjobboldali felvonulásokat kitiltaná Budapestről.

A Hír Televízió felvételét itt nézheti meg.

A magyarok örömükben majd kibújtak bőrükből, amikor meglátták a térképet. Hetven éve született a második bécsi döntés

mno.hu  2010.08.30. 10:04

Kovács András
Több mint 40 ezer négyzetkilométernyi területet és közel két és fél millió lakost szerzett vissza Romániától Magyarország hetven évvel ezelőtt a második bécsi döntéssel. Erdély északi részének visszaszerzése nagy eufóriát váltott ki az országban, de hazánk ezzel a lépéssel még jobban elkötelezte magát a tengelyhatalmak mellett.

Új világrend alakul, sikerült helyreállítani a jogállamiságot

mno.hu  2010.08.30. 10:02

A kormány célja nem a válságkezelés, hanem a gazdasági növekedés, a nemzeti össztermék és a foglalkoztatottság növelése – mondta Orbán Viktor a hétfői külképviselet-vezetői értekezleten. A miniszterelnök szerint mozdíthatatlanul stabilnak tűnik a következő évekre a magyar politikai élet. Orbán Viktor a hétfői külképviselet-vezetői értekezleten az általa vezetett kabinetet centrista kormánynak nevezte. Beszélt arról is, hogy a kormány megalakulása óta eltelt három hónap után kijelenthető, sikerült helyreállítani Magyarországon a jogállamiságot.

Kövér László: Gyáva népnek nincs hazája

Magyar Hírlap  2010.08.29. 17:11

Konfliktuskerülő politikával nem lehet megvédeni a határon túl élők érdekeit, ezzel csak a kint élő magyarság felszámolását segítik elő – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a határon túli
főiskolások tegnapi szentendrei fórumán. A fideszes politikus arról is szót ejtett, hogy szerinte sem Robert Ficónak, sem Jan Slotának nincs köze ahhoz, hogy a magyar kormány, a magyar parlament hogyan rendezi az egyébként a világ összes magyar ajkú emberét érintő állampolgársági kérdést.

Kövér László: Gyáva népnek nincs hazája

Lassabb mozgólépcső, Harry Potter-park, Budapest-őrség és egyéb hülyeségek

Függetlenség  2010.08.29. 16:55

Az idei helyhatósági választáson az elsődleges tét Budapest. Vajon megszűnik-e a húsz éve fejlődő televény?

Mégis megölték? Hét éve történt, 70 évre titkosították

Magyar Fórum, Függetlenség  2010.08.29. 16:50

Dr. David Kelly fegyverszakértőként mérte fel az Irakban vélhetően fellelhető tömegpusztító fegyverek mennyiségét és minőségét, s megállapította, hogy a háború értelmetlen, mert Irak nem rendelkezik semmi ilyesmivel.

Visszaélnek a katasztrófahelyzettel

Csorja Gergely, Magyar Fórum  2010.08.29. 16:44

Jobbik-erkölcs a Sajó mentén

Major Tamás „hálája” - Beszélgetés Ambrus András színésszel

Medveczky Attila, Magyar Fórum  2010.08.29. 10:43

– Az interjúra készülve belelapoztam néhány lexikonba, de sehol sem találtam azt, hogy ön a Falu Színház tagja lett volna, viszont a Kegyetlen pálya c. írásában említést tesz róla.

Csurka István, a MIÉP elnökének írása

Magyar Fórum  2010.08.29. 10:35

Guanózás

A MIÉP elnökének írása

Magyar Fórum  2010.08.29. 10:30

Csurka István: Mintha mi sem történt volna?, Sokan nem tudják, s valóban nehéz is megfejteni, miért szűnt meg puccsszerűen az SZDSZ és miért gründoltak össze sebtében egy utód-pártocskát, eleve sikertelenségre ítélve.

KÖVÉR: NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZAT A JOBBIKHOZ KÖTŐDŐ HVIM

Magyar Hírlap  2010.08.27. 22:49

Kövér szerint külföldi titkosszolgálatok provokációkra is felhasználhatják.ezeket a szervezeteket

Erősödő zavar a szocialistáknál: már Kőbányán is dúl a belharc

Zsebők Csaba, Magyar Hírlap  2010.08.27. 09:49

Révész: a X. kerület szocialistáit évek óta körüllengi a korrupció gyanúja

Kőbányán is összenőtt az MDF és az MSZP

MNO  2010.08.27. 09:40

Megállapodott Kőbányán az MDF és az MSZP az októberi önkormányzati választásokra. A kőbányai MDF és MSZP közös polgármesterjelöltje: Élő Norbert.

Megjegyzés: Van egyáltalán még Mdf? Egy azonban biztos, összenőt, ami összatartozik!

Elszabadultak az indulatok az MSZP-ben

Magyar Nemzet  2010.08.27. 09:34

Az MSZP kőbányai képviselőcsoportja kizárta soraiból Verbai Lajos polgármestert – közölte az MSZP helyi elnöke az MTI-vel csütörtökön. Élő Norbert „Fidesz-bérencnek” nevezte Verbait, aki viszont baloldaliságát régóta bizonyított politikusnak tartja magát.

Megjegyzés: Egymást támadják a kommunista ivadékok. Mit lehet ilyenkor mondani. Csak egy csésze kávét kérünk.

Kálinak mikor lehetősége volt felszólalni, akkor hallgatott?

Magyar Nemzet  2010.08.27. 09:31

 A Fidesz–KDNP miskolci országgyűlési képviselői és Kriza Ákos miskolci polgármesterjelölt szerint Káli Sándor polgármester ismét tájékozatlanságáról tett tanúbizonyságot „fészekrakó ügyben”, amikor arról beszélt, hogy nem lehet kiköltöztetni a bűncselekmény útján ingatlanhoz jutott lakókat.

A hét képe, Demszky és Hagyó a Móriczka újságban

  2010.08.26. 19:30

Kattintás a képre!

Sopronban már polgármesterjelöltre sem telik az MSZP-nek

MNO  2010.08.26. 09:19

Nem lesz önálló polgármesterjelöltje Sopronban a Magyar Szocialista Pártnak – közölte Kránitz László városi elnök szerdán az MTI-vel.

Megjegyzés: Sopron mostantól nemcsak a hűség városa, de a szerencsések városa is. Irígylünk Sopron!

Harminc szocialista polgármester vállalja az újraindulást

MNO  2010.08.26. 09:14

Kevesebb mint harminc helyen indul csupán újra a jelenlegi szocialista polgármester az őszi önkormányzati választáson a tízezer főnél nagyobb településeken; az MSZP támogat szabad demokrata, MDF-es, civil és független jelölteket is a megmérettetésen, több helyen pedig helyi összefogás résztvevője, amelyben együtt indul az MSZDP-vel vagy a Civil Mozgalommal. Sok helyen még folynak az egyeztetések, a jelöltekről és a szövetségkötésekről mindenhol helyben döntenek.

Megjegyzés: Harminc helyen még tovább lopnának a bitang kommunista ivadékok. Ne hagyjuk nekik, hogy győzzenek!

Hosszú volt a húsz év: Demszky utoljára ül a pulpituson

MNO  2010.08.26. 09:09

Ma reggel kezdődik a Fővárosi Közgyűlés utolsó, kétnaposra tervezett, ám várhatóan csak egynapos ülése ebben a ciklusban; a meghívó napirendjén egyebek mellett rendezési tervek, a helyi iparűzési adórendelet módosítása, a műjégpálya rekonstrukciója, valamint a Radnóti és a Katona József színház igazgatóinak megbízatása szerepel.

Megjegyzés: Remélhetőleg az elkövetkezendő 20 évet a börtönben tölti ez a Budapest tönkretevő bűnöző!

Magából kikelve őrjöngött a volt MSZP-s képviselő

mno.hu  2010.08.25. 15:18

Egy volt MSZP-s képviselő, Török Zsolt zavartan viselkedve megjelent Budai Gyula szerdai sajtótájékoztatóján, majd – az újságírók munkáját akadályozva – ordítozni kezdett a teremben – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Nézőpont: továbbra is közel kétharmados a Fidesz támogatottsága

mno.hu  2010.08.25. 15:11

A Fidesz minden választáson győzni tudott 2006 ősze óta, amire négy év után ismét minden esélye megvan az októberi „harmadik fordulóban” – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Heti Válasz számára készült közvélemény-kutatásából.

Megjelent a Magyar Fórum XXII. évfolyamának 34. száma! Ajánló

Magyar Fórum  2010.08.25. 12:14

Visszaélnek a katasztrófahelyzettel

Jobbik-erkölcs a Sajó mentén (19.oldal)

Vona Gábor már június 8. körül lement értekezni a Felsőzsolca és Vidéke takarékszövetkezet vezetőjével, aki nem mellesleg a Patrubány- féle Magyarok Világszövetségének alelnöke is. A találkozó bizonyosan sikeres lehetett, mert július elejére sikerült összelázítani egy tüntetést a polgármesteri hivatal elé, ahol természetesen lökdösődésre is sor került és rendőri intézkedésre is szükség volt. Nagy Zoltán – a Jobbikot támogató – vállalkozó felesége szervezte a megmozdulást, míg a némileg torzított híreket Budapestre és a sajtóhoz Egyed Zsolt, a Jobbik képviselője szállította. Csöbör Katalin július 12-én felszólalt az Országgyűlésben, részletesen beszámolt a Felsőzsolcán és környékén kialakult helyzetről és az intézkedésekről, majd felkérte Vona Gábort, hogy a katasztrófahelyzetre való tekintettel hagyja abba a hangulatkeltést és ne akarjon politikai tőkét kovácsolni az árvíz pusztításából. Vona válaszában – Balczó Zoltán erős unszolása mellett – némileg zavartan, a szokásos kimerevedett tekintettel narancssárga struccról és kétségbevonhatatlan jószándékról beszélt. A félresikerült felszólalás után a Jobbik Hagyó Miklósa, Szegedi Csanád vette kézbe az ügyet. Az EP-képviselő Szegedi, a testvérével közös vállalkozásban működtetett és ki tudja, miből finanszírozott helyi újságjukban hatalmas vehemenciával esett a fideszes képviselőnek. A rágalmazást egy már bizonyított emberükre bízták. A korábban hangulatkeltésből jelesre vizsgázott Brünner István, a rendőrség állományából gyanús körülmények között távozott alsózsolcai jobbik vezető aláírásával drámai hangú levél látott napvilágot már június közepén. A jelentés a Pokol tornácáról című iromány az amúgy is súlyos állapotokat tovább dramatizálva hivatott megteremteni a pánikhelyzetet. Most is Brünner vetette be magát. A volt rendőr hazugsággal vádolta Csöbör Katalint, sőt azt állította nyakatekert okfejtésében, hogy a Fideszes képviselő igazából nem is járt Felsőzsolcán.

Megjelent a Magyar Fórum XXII. évfolyamának 34. száma.

Magyar Fórum  2010.08.25. 12:10

A TARTALOMBÓL
 • Gaál Gabriella emlékezete
  Interjú Madarász Katalinnal
 • Százmilliókat költöttek felesleges dolgokra
  Interjú Dr.Bakondi Györggyel
 • Beolvasztás helyett befogadást!
  Interjú Vitrai Barbarával
 • Major Tamás "hálája"
  Interjú Ambrus Andrással
 • A nemzeti drámák teátruma
  Interjú Dózsa Lászlóval

Nem kérünk újabb IMF-hitelt az őszi tárgyalásokon

mno.hu  2010.08.25. 11:40

Az IMF-fel ősszel várható tárgyalások kizárólag az IMF Alapokmánya szerinti szokásos, minden országgal megtörténő gazdaságpolitikai konzultáció keretében történnek majd – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán.

Átverte utódait a Bajnai-kormány

magyarhirlap.hu  2010.08.25. 11:34

Augusztus végére készíti el részletes jelentését a Varga Mihály vezette tényfeltáró bizottság, amely a gazdaság és a költségvetés átvilágításáról szóló összeállítását Orbán Viktor kormányfőnek adja át. Csontvázakra egészen biztos, hogy lehet számítani, hiszen például nem igazak az előző kormánynak a közlekedési vállalatok kiadásaira vonatkozó adatai, de nagyságrendekkel térnek el a valóságtól a tb-alapokra, az önkormányzatokra vonatkozó számok is.

Íme, a börtönválogatott – velük már nem kell számolni a választáson

magyarhirlap.hu  2010.08.25. 11:32

 

Forró őszre számíthatnak az elmúlt időszakban büntetőeljárás alá vont szocialista politikusok. Közülük többen, így a BKV-ügyben érintett Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes, a kétmillió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsított Wieszt János vagy az erzsébetvárosi polgármester, Hunvald György előzetes letartóztatásban várja a szeptembert, pedig négy éve még meghatározó alakjai voltak a helyhatósági választás kampányának. A csepeli kettős gyilkosságban bűnsegédlettel gyanúsított Deme Gábor ügye már az ügyészségen van, Zuschlag János másodfokú pere talán az év végén kezdődik el. Az UD Zrt.-ügyben Szilvásy György volt titokminiszter és Tóth Károly, a nemzetbiztonsági bizottság volt alelnöke várhatja a kihallgatásokat gyanúsítottként.

Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Részlet Dr. J.J. Modi professzor előadásából

  2010.08.24. 19:10

"Tudják-e Önök, hogy a világtörténelem legnagyobb alakjai, összehasonlíthatatlanul legnagyobb hadvezérei, legnagyobb államépítői és államszervező zsenijeit Önök (magyarok) adták?
Tudják-e Önök, hogy az Attila hadvezéri nagyságához képest a történelem többi nagy katonai héroszai: egy Kyros, egy Nagy Sándor, egy Hannibál, egy Julius Caesar, egy Napoleonelenyészően kicsi nagyságok: Ki volt a világtörténelem folyamán Attilán kívül, aki a kínai nagy faltól egészen az Atlanti-óceánig terjedő két világrészt átfogó roppant területet tudott az uralma alá hajtani?...."
 

Tarlós rendet rak a pénzügyekben és a fővárosban

magyarhirlap.hu  2010.08.24. 14:02

Budapest pénzügyi stabilitását és a rendteremtést tartja elsődlegesnek Tarlós István, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje. Céljairól az V. kerületi Kossuth Lajos utca 18. szám alatti kampányiroda megnyitóján beszélt. Hangsúlyozta, a 4-es metró befejezésével a miniszterelnök is egyetért, de a projekt pontos pénzhiányát előbb tisztán kell látni. A fejlesztések a kasszában hagyott összeghez igazodva folytatódnak. A sajtótájékoztatója idején kellett volna átadni a forgalomnak a felújítás alatt álló Margit hidat – a beruházás 12 helyett 30 milliárd forintba kerül –, de leghamarabb ez csak decemberben lehetséges. Lapunk információi szerint a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön hagyhatja jóvá a Városligeti Műjégpálya felújításának halasztását, miután a kivitelező három hétre felfüggesztette a munkavégzést, és döntés születik a Vidám Park sok százmilliós adósságának sorsáról is.

Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Demszky búcsúzik, utoljára ülhet a közgyűlés pulpitusára

mno.hu  2010.08.24. 13:59

Utolsó ülését tartja csütörtökön és pénteken a távozó Fővárosi Közgyűlés, a húsz éve a főpolgármesteri posztot betöltő Demszky Gábor várhatóan utoljára foglalja majd el helyét az Újvárosháza dísztermének pódiumán.

 

Komment: reméljük hogy a közgyűlés húsz éve után a börtönben is legalább ennyit fog eltölteni Demszky. Nem fog hiányozni.

A MIÉP és a MIÉP IT Tarlós Istvánt támogatja az októberi választáson!

Már csak 10 millió 4 ezren vagyunk

mno.hu  2010.08.24. 13:51

Az év első felében a természetes fogyás csaknem hasonló mértékű volt, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A nemzetközi vándorlást figyelembe véve a magyarországi népesség lélekszáma június végén 10 millió 4 ezer volt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Offshore-gyanús vállalkozás Karsaiéknál

magyarhirlap.hu  2010.08.23. 14:57

Miközben többször az MSZP belső ellenzékeként lépett fel, ugyancsak hálás lehet Karsai József az ostorozott Gyurcsány- és Bajnai-kormánynak. Utóbbi a Karsai családtagjaihoz is kapcsolódó battonyai erőműből átvett áram árát emelte meg, Gyurcsányék pedig arról gondoskodtak, hogy az ott kitermelt alacsony fűtőértékű gáz bányajáradékát drasztikusan csökkentsék. Ezzel ugyancsak kedvező helyzetbe kerültek a Battonyai Energiapark Kft. befektetői: a júliusban csődvédelmet kérő Szeviép Zrt., a Karsai vezette battonyai önkormányzat, valamint a Torus A Kft. Utóbbi társaságban, illetve annak gazdájában, a Gainsbury Hungary Kft.-ben Karsai két családtagja is feltűnik ügyvezetőként, de hogy ki az igazi a tulajdonos, nem tudható, mivel egy Seychelles-szigeteken bejegyzett cégről van szó. Jóllehet Karsai József országgyűlési képviselőként harcolt az offshore cégek ellen, az őt is érintő ellentmondásra nem tudott magyarázatot adni a Hír Tv riporterének. Az erőműpark építésére márciusban koccintott az újraválasztásra készülő szocialista politikus, a projekt csaknem egymilliárd forint uniós támogatást élvez, ám a munkálatoknak azóta sem látni nyomát.

Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Taroltak a magyar lányok

mno.hu  2010.08.23. 14:50

Hat aranyérmet szerzett a magyar kajak-kenu válogatott a poznani világbajnokságon: a szombati két elsőség után vasárnap az 500 méteres számokban a Szabó Gabriella, Kozák Danuta duó, majd a Janics, Csipes, Kovács, Benedek négyes nyert, „ebéd után” pedig számhalmozó szőke Janics 200 méteren nem talált legyőzőre, és Kováccsal párban is megmutatta hátát a mezőnynek.

GRATULÁLUNK!!!!!

 

Beszámoló a MIÉP augusztus 20-i rendezvényéről

MIÉP IT  2010.08.23. 14:40

A hagyományoknak megfelelően idén is a XII. kerületi Turul szobornál tartotta augusztus 20-i ünnepségét a MIÉP. Nagyszerű fellépőket és produkciókat láthatott a kilágatott több száz érdeklődő. Sajnos egy szomorú bejelentés is történt. Csurka István átadta Dr. Kovács Lászlónak a szónoklás jogát. Mostantól Ő fog a rendezvényeken beszédet mondani. Természetesen az írásokat a Magyar Fórumban és a többi helyen folytatja, de szónokolni már nem szeretne. Nagyon sajnáljuk és hiányozni fog!

A rendezvényről készült képekhez a link: Ide katt

Politikai foglyokat falazhattak be a kolozsvári Szeku egykori épületébe

Marosvásárhelyi Rádió  2010.08.22. 19:22

A Kommunizmus Bűneit Vizsgáló Központ szerdán ellenőrizteti a kolozsvári Gyermekpalota falait. Az épületben az ötvenes években a Securitate székhelye volt.

Nemzeti tanácsokat a Felvidéken is

Medveczky Attila,Magyar Fórum, Függetlenség   2010.08.22. 19:18

„A szlovák kormány az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának ajánlása ellenére nem csökkentette 20 százalékról 10-re a határt a kisebbségi nyelvek hivatali használata esetében.” – olvasom a Felvidek.Ma honlapon. Erről, a fennmaradó nyelvrendőrségről és a szlovák államelnöknek a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) újbóli szidalmazásáról Berényi Józseffel, az MKP elnökével beszélgetek.

Úgymond multikulturális törzsökös székely a Jobbikban

Magyar Fórum, Függetlenség  2010.08.22. 19:12

Volt Budapesten egy nagyon liberális szórakozóhely. A Kulti-plex egyik kedvenc központja volt a fiatal urbánus értelmiségnek, ahol nem feltétlenül a nemzeti, keresztény értékek ápolásával múlatták az időt. Sőt. Itt működött a Tilos Rádió, az a Tilos Rádió, melynek szerkesztője ki akarta irtani a keresztényeket.

A Kultiplex vezetője Bodor András volt, aki most a Jobbik XII. kerületi képviselőjelöltje.

Azt sem tudjuk, hány civil halt meg

Magyar Fórum, Függetlenség  2010.08.22. 19:07

A jelentések lerántják a leplet azokról az amerikai és szövetséges csapatok által elkövetett hibákról, melyek százak életét követelték a csaknem kilenc éve tartó háborúban. Az összesen 144 eddig eltitkolt, afgán civileket is érintő incidensben mintegy 195-en vesztették életüket és 174-en sérültek meg.

A MIÉP elnökének írása

Magyar Fórum  2010.08.22. 19:01

Csurka István: A magyar megújulás világpolitikai jelentősége

Vöröscsillag az augusztus 20.-ai budapesti tűzijátékon!

youtube.com  2010.08.22. 10:14

Ez a demszkyzmus!

Végleg a gödör aljára ér az MSZP?

Kovács András, Magyar Nemzet  2010.08.22. 09:24

Továbbra is domináns pozícióban maradhat az önkormányzati választást követően a Fidesz Hajdú-Bihar megyében és Debrecenben. A szocialisták 2006 ősze óta folyamatosan veszítenek pozíciójukból a keleti megyében és a legutóbbi két választás alkalmával már csupán a harmadik számú politikai erőnek számítanak.

Megjegyzés: Bár eltűnne az mszp az egész országból, végleg!

Jobbik-SZDSZ együttműködés

Csorja Gergely, Függetlenség  2010.08.18. 22:10

A Jobbik nagykőrösi elnöke és az SZDSZ helyi vezetője is arra kéri támogatóit, a polgármester- választáson szavazzanak Ványi Ambrusra. A nagykőrösi ügyvéd sajátos támogatói körével Czira Szabolcs fideszes polgármester ellen indul. Ványi támogatását az SZDSZ helyi elnöke, Kovács István már augusztus elején bejelentette a városi újságnak adott interjújában.

Megjegyzés:

Ugye emlékszünk eme plakátokra, amelyekkel az Szdsz majdnem hogy reklámozta a "Jobbikot"?! A MIÉP-nek már akkor feltűnt ez a furcsa szövetség, s lám, most igazolódik be, amit a MIÉP mondott. Talán legközelebb a évek óta a nemzeti radikális MIÉP-re hallgatnak majd, s nem gyanúsan felbukkant pártokra, mint a "Jobbik".

Megjelent a Magyar Fórum XXII. évfolyamának 33. száma! Ajánló

Magyar Fórum  2010.08.18. 22:04

Újabb botrány a Jobbik körül (19.oldal)

A Jobbik prominensei által üzemeltetett kuruc.info már régóta ekézi a gárdakapitány imidzsét. Legutoljára azt vágták Kiss fejéhez, hogy Müller Nikolett, akiről kiderült, hogy keménypornó filmekben rendszeresen szerepel, továbbra is a gárda tagja és továbbra is pornózik, pedig Kiss éppen az ellenkezőjét hazudta. A lemondott gárdavezető bűne az oldal szerint különösen súlyos, mivel felesége és gyermekei vannak. Vajon, ha a feleségének tett esküjét megszegi, akkor hogyan gondolhatjuk, hogy a mozgalmi esküjét komolyan veszi, tette fel a költői kérdést a kuruc.info. Miközben valóban elgondolkodtató, hogy trágyaerkölcsű emberek milyen alapon papolnak becsületről, Istenről, hazáról, családról, nem mehetünk el szó nélkül az igazságbajnokok kettős mércéje mellett. Mert, ha Kiss Róbert lemondott a házasságtörés miatt, akkor Balóné Morvai Krisztina és a három gyermekes, nős Gaudi Nagy Tamás ügyével mi van? Miért utazgathatnak Amerikába, Párizsba, Brüsszelbe és még ki tudja hova édes kettesben? Hányszor kell még lebukjanak? A Fidesz elsöprő győzelme után légüres térbe került Jobbik arculatát az ígért érdemleges munka helyett továbbra is a botrányok határozzák meg. Miközben a Jobbik- frakció egy része már szeretné lerúgni magáról a bakancsosokat és a bevételmaximálás érdekében szalonképessé tenni a pártot, a frakció IQbetyárjai nem könnyítik meg a párt arculatváltását.

Megjelent a Magyar Fórum XXII. évfolyamának 32. száma.

Magyar Fórum  2010.08.18. 21:39


A TARTALOMBÓL
 • Fogyatékos jogok
  Interjú Gombos Gáborral
 • Vége a káosznak!
  Interjú Szalai Annamáriával
 • Nemzeti tanácsokat a Felvidéken is
  Interjú Berényi Józseffel
 • Áll a bál a pénz körül
  Interjú Lippai Lászlóval

ISMÉT ELŐVETTE A SZÉLSŐJOBBOS KÁRTYÁT A FRANCIA LIBÉRATION

MHO  2010.08.18. 21:29

A liberális francia lap SZDSZ-barát újságírója szerint a szélsőség felé fordul a magyar jobboldal

Megjegyzés:

A cionista "francia" lap jobban tenné, ha nem foglalkozna a magyar belügyekkel, s söprögessen a saját portáján, van ott szemét, méghozzá nem is kevés. Hogy Szaniszló Ferenc szavaival éljünk, "antiszemétek" vagyunk, mert utáljuk a szemetet, mint pl. ezt a lapot is.  

MEGKÉSELTEK A FIDESZ ANGYALFÖLDI AKTIVISTÁJÁT

MHO  2010.08.18. 21:24

Kedd délután, a XIII. kerületében, az Angyalföldi úton ismeretlen tettesek megtámadták, majd késsel megszúrták a Fidesz ajánlószelvényeket gyűjtő aktivistáit, áll a Fidesz közleményében.

Jobbik–MSZP–SZDSZ-koalíció Nagykőrösön?

Magyar Nemzet  2010.08.18. 21:21

Ványi Ambrust, az MSZP és az SZDSZ által támogatott független polgármesterjelöltet támogatja a Jobbik is Nagykőrösön. Dénes Dénes, a Jobbik helyi elnöke lapunknak elmondta, hogy a párt minden egyéni körzetben önállóan indul, csupán nem állítanak polgármesterjelöltet.

Ványi Ambrus független polgármesterjelöltet támogatja Nagykőrösön az MSZP, az SZDSZ és a Jobbik.

Megjegyzés:

A MIÉP már a kezdet kezdetén megmondta, hogy mi is valójában a "Jobbik", ezért volt minden, még "féltékeny" is a "jobbikosok" szerint. Féltékenyek olyan szervezetre, amely képes ezekkel együttműködni természetesen, nem vagyunk, csak az igazságot a MIÉP nem hallgatja el soha, ha tetszik, ha nem.

Slota „kutyaként kidobált” szlovák politikusokról vizionál

MNO  2010.08.17. 20:48

Sólyom László vasárnap Révkomáromban részt vesz a tavaly augusztusban felavatott Szent István-szobor megkoszorúzásán, az ünnepség délután öt órakor kezdődik. Bugár Béla elmegy az ünnepségre, míg az MKP elnöke egyelőre nem kapott meghívást. Slota szerint ez csak a kezdete annak, ami Szlovákiában történni fog.

Megjegyzés: Slota, menj már a .... (Csúnya lenne leírva, inkább nem fejeztük be a mondatot!)

Gillard: Ha meghal II. Erzsébet, legyünk köztársaság

Udvardy Zoltán, Magyar Nemzet  2010.08.17. 20:43

Itt az ideje, hogy Ausztrália köztársaság legyen – erre a reformra II. Erzsébet halálával kerülhetne sor. Ezt a nem túl diplomatikus javaslatot Julia Gillard ausztrál munkáspárti kormányfő vetette föl kedden. A váratlan reformláz aktualitását szerencsére nem a brit uralkodó egészségi állapota indokolja: a kontinensnyi szigetországban parlamenti választásokat tartanak a hétvégén.

„Ezeket mind a falhoz kellene állítani és lelőni!” – mondta a rendőr?

Magyar Nemzet  2010.08.17. 20:39

Megfenyegették Szabadkán a VMSZ aktivistáit, a párt feljelentést tett

Feljelentést tett a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke a szabadkai rendőrség két ismeretlen munkatársa ellen, akik halálosan megfenyegették a párt plakátragasztó aktivistáit – jelentette kedden a Vajdaság Ma délvidéki hírportál.

Megjegyzés:

A rácok nem tanulnak a múltból, s tovább gyűlölködnek. De minden agresszió után egyre kisebbé vált államuk. Hát így agresszióskodjanak!

Csurka István: Címzett rendőrgyilkosságok?

miep.hu  2010.08.17. 10:49

Még három hónap sem telt el a rendszerváltoztató szándékú kormány felállása óta, és már két fiatal rendőrt öltek meg. A kormány majdnem minden tagját és mindegyik kinevezését szóbeli ökölharc, átkozódás, becsületsértésig menő pocskondiázás fogadta az idegenszívű sajtó részéről. A legsűrűbb elutasítást Pintér Sándor belügyminiszter kapta,már jóval a kinevezése előtt. A bukott oldal félt és ma is fél Pintér Sándortól. Mivel a kinevezését megakadályozni nem tudta és az Orbán Viktor által nyilvánosan a kezébe adott teljhatalmat elvitatni nem tudta, a végső eszközhöz nyúlni nem volt „rest se kába

Rokonlátogatás az Ősök Sátránál

magyar hírlap  2010.08.17. 10:46

Kurultaj. Három éve kezdett meggyökerezni a fogalom a köztudatban. A különös hangzású szó jelentése: törzsi gyűlés. A madjarok nagy találkozóját illették ezzel 2007-ben. Kazak földön zajlott – mert a madjarok Kazakisztánban élnek. És rokonaink, nem csupán a névazonosság okán. A kutatók genetikai bizonyítékot is leltek a sógorságra. Ám ha ez nem lenne, akkor is volna elegendő ok, hogy számon tartsuk a testvériséget: őseik életmódja és szokásrendszere szinte azonos azzal, amit a mi eleink követtek. És az ősmondák! Kísértetiesen nagy a hasonlóság az övéik és a mieink között. A madjarok gyűlésére hivatalosak voltak magyarok is: egy kis hazai csapat, tíz-egynéhány fős küldöttség utazott a kazakokhoz. Most, augusztus első hetének végén aztán a madjarok vendégeskedtek nálunk, a bugaci pusztán, a kétszázezres tömeget vonzó Kurultájon.

Felkészült a választásra a Fidesz

magyar hírlap  2010.08.17. 10:41

A kormányzó polgári pártnak minden esélye megvan arra, hogy kétmillió kopogtatócédulát gyűjtsön össze

Húsz perc alatt árasztotta el a víz a falut + Képriport

mno.hu  2010.08.17. 10:39

Hétfő délután óriási vihar csapott le a Békés megyei Bucsára, nagy mennyiségű jég kíséretében több mint 50 milliméter csapadék hullott le mintegy húsz perc alatt – értesült az MNO.

 

Nézze meg az mno képgalériáját!

Részleges fővárosi leltár: eddig közel hatvanmilliárdos kárra derült fény

mno.hu  2010.08.17. 10:37

Törvénysértések, politikai ráhatások, szakmai előkészítetlenség, szervezetlenség – egyebek között ezek a tények derülnek ki a fővárosi önkormányzat nagyberuházásairól abból a jelentésből, amelyet holnap tárgyal a Fővárosi Közgyűlés egy évvel ezelőtt létrehozott vizsgálóbizottsága. Az összességében ezermilliárd forintot is megközelítő fejlesztések közül a 4-es metró építését, a Margit híd felújítását és a Kossuth téri mélygarázs elhalasztott kialakítását vették górcső alá.

Összefogással lehetünk sikeresek

magyarhirlap.hu  2010.08.16. 10:40

Orbán Viktor kormányfő a kabinet anyagi támogatásáról biztosította a délvidéki magyarságot

Libás trükközések

magyarhirlap.hu  2010.08.16. 10:38

A Hajdú-Bét csődje miatt a hitelezők túlnyomó többsége, helyzetét eleve reménytelennek látva, feladta a harcot, s lemondott követeléséről. Elsősorban azért, mert a zálogjoggal terhelt ingatlanok már a felszámolás előtt, jóval áron alul elkeltek, a Hajdú-Bét hitelezője, a Raiffeisen Bank 2,7 milliárd forintért megvált tőlük. Csupán néhány beszállító tartott ki, s küzd máig is a pénzéért. Három pénzintézet, a Raiffeisen Bank, az Euró Faktor Zrt. és az Expert Factor Zrt. számára a felszámolásban eddig 1 milliárd 306 millió forint térült meg. A bíróságot beadványokkal bombázó hitelezők szerint lényegesen több mint amennyi a csődtörvény értelmében járt volna. Szerintük a bank, illetve a faktoráló cégek a felszámolási eljárásban ugyanis eddig legfeljebb követelésük ötven százalékát kaphatták volna meg.

Nem szakadt meg a sorozat: Overdose tíz hosszal nyert

mno.hu  2010.08.16. 10:34

Overdose nagyon fölényes győzelemmel őrizte meg veretlenségét vasárnap a budapesti Kincsem Parkban rendezett 1000 méteres futamon.

Magyar kétszerkettő: Hosszú és Cseh aranyat, Jakabos és Verrasztó ezüstöt nyert + Képriport

mno.hu  2010.08.16. 10:24

Velkei Tamás
A margitszigeti úszó, műugró és szinkronúszó Európa-bajnokság zárónapján négy érmet nyertek a magyar versenyzők. Hosszú Katinka és Cseh László nyakába aranyat akasztottak, míg Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Dávid ezüstérmet szerzett. Összesítésben hat arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a magyar sportolók, amivel minden idők második legeredményesebb kontinensversenyét tudhatják maguk mögött.

Nézze meg az mno képgalériáját!

RIA RIA HUNGÁRIA!

Magyar Hírlap  2010.08.15. 22:15

ARANYESŐ A ZÁRÓ NAPON, Kettős magyar győzelemmel ért véget az úszó Eb

T. Kollégák! Bayer Zsolt írása

magyarhirlap.hu  2010.08.14. 17:54

Álláspont

 

A Népszava most azon igyekszik, hogy bebizonyítsa: a sukorói kaszinóbotrányért mégiscsak Orbán Viktor felelős.

KIHIRDETTÉK A GAZDASÁGI CSOMAGOT

magyarhirlap.hu  2010.08.14. 17:52

Augusztus 13-tól élnek a gazdasági és pénzügyi törvénycsomag kihirdetéshez kötött hatálybalépései: a Magyar Közlönyben pénteken tették közzé az államfő által aláírt jogszabályt.

Megjelent a Magyar Fórum XXII. évfolyamának 32. száma!

miep.hu  2010.08.14. 17:50

Megjelent a Magyar Fórum XXII. évfolyamának 32. száma!

Megjelent a Havi Magyar Fórum augusztusi száma!

miep.hu  2010.08.14. 17:49

Megjelent a Havi Magyar Fórum augusztusi száma!

Navracsics: A Fidesz jó eséllyel indul az önkormányzati választásokon

mno.hu  2010.08.14. 17:46

Az új kormány – elődjével ellentétben – nem szakpolitikaként, hanem stratégiai kérdésként kezeli az ifjúságpolitikát – jelentette ki Navracsics Tibor szombaton a Heves megyei Bükkszéken. A Fidelitas nyári táborában a miniszterelnök-helyettes rámutatott: egyelőre a „választópolgárok füle csukva van” az ellenzéki pártok előtt. Ágh Péter, a Fidelitas elnöke a fórumot megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az új Széchenyi-terv nyomán a fiatalok számára ismét elérhetővé válik az otthonteremtés.

A hevesi MSZP-vezető irányította a Leader-pénzszivattyút?

mno.hu  2010.08.14. 17:45

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indult nyomozás a Leader-pénzek szétosztására alakult Észak-Hevesi Vidék Fejlődéséért Közhasznú Egyesület ellen.

A kormány anyagilag is támogatja a Magyar Nemzeti Tanácsot

mno.hu  2010.08.14. 17:43

A magyar kormány anyagi támogatást nyújt a vajdasági magyar kulturális autonómia legfőbb szervének, a Magyar Nemzeti Tanácsnak (MNT) – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Szabadkán Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével folytatott megbeszélése után.

Meghosszabbították Budaházy előzetesét

MH  2010.08.13. 13:31

Október 19-ig hosszabbította meg a Fővárosi Bíróság Budaházy György előzetes letartóztatását.

Nem vállalják az MSZP-sek a párt nevét?

MH  2010.08.13. 13:27

Baloldali Összefogás néven indul az MSZP új szövetségeseivel együtt Baranya megyében az őszi önkormányzati választásokon. A szocialisták a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségével, a szélsőbaloldali Magyarországi Munkáspárt 2006 megyei szervezeteivel és a Mecseki Bányászok Szakszervezetével egyeztek meg. Biztosnak látszik az is, hogy az MSZP Heves Megyében a Sikeres Egerért Egyesülettel összefogva Megújuló Baloldal néven indul az októberi önkormányzati választásokon.

Megjegyzés:

Ismét nevet cserélnek, ahogy ezt annyiszor tették már 1919 óta. Csak a név változik, de ugyanaz a bűnöző, maffia banda marad, ahogy eddig. Rájuk szavazni olyan, mintha valaki öngyilkosságot követne el.

Multiadó követhetné a bankadót

mno.hu  2010.08.13. 11:47

Egyes szakértők szerint a bankadóhoz hasonló multiadóval lehetne megakadályozni, hogy az idehaza működő nemzetközi nagyvállalatok minden évben százmilliárdokat vonjanak ki a magyar adófizetés alól. Mások azt hangoztatják: önmagában az is komoly összeget hozna, ha a multikon szigorúan számon kérnénk a mostani adószabályokat.
 

Részletek a Magyar Nemzet 2010. augusztus 13-i számában.

Újabb elszámoltatási ügyek

mno.hu  2010.08.13. 11:20

Információink szerint újabb ügyek kerültek az elszámoltatásért felelős kormánybiztos elé: az MSZP volt székháza melletti épület eladása, a Mahart és a MÁV Cargo szerződései mellett a Dataplex-ügyet is vizsgálja majd Papcsák Ferenc. Úgy tudjuk, a kormánybiztosnak a kabinet számára készült beszámolója szerint néhány ügyben hosszabb ideig tart majd a vizsgálat, mint azt eredetileg tervezték

Aranyba borult a Margitsziget + Képriport

mno.hu  2010.08.13. 11:11

Velkei Tamás
Négy érmet nyertek a magyar sportolók a budapesti úszó-Európa-bajnokság negyedik napján. Hosszú Katinka kétszáz méter vegyesen, míg Gyurta Dániel kétszáz méteres mellúszásban győzött. Verrasztó Evelyn mindössze egy század másodperccel maradt el Hosszútól, így ő ezüstérmet szerzett. Verrasztó mégsem maradt arany nélkül, mert női 4x200 méteres gyorsváltónk elképesztő teljesítményt nyújtva ugyancsak megnyerte a számot.

 

Nézze meg az mno képgalériáját!

Amnesty: Háborús bűnösök a tálibok

Ottlik Judit, Magyar Hírlap  2010.08.12. 18:55

Egyre gátlástalanabbul gyilkolják a civileket Afganisztánban, amit emberiesség ellen elkövetett bűnnek minősítenek a jogvédők 

Zagyva elismerte a fenyegetést

HirTv.hu, Magyar Hírlap  2010.08.12. 18:38

A Magyar Sziget közönsége előtt elismerte Zagyva György Gyula, hogy nyomásgyakorlásként használta a kezében tartott karikás ostort, amikor a Hetek újságíróinak adott interjút.

Megjegyzés:

A "Hetek" meg is érdemelte ezt a "fenyegetést", feltéve, ha egyáltalán megtörtént az eset, s az egész nem csak egy kitalált műsor.

Kopogtatócédula-gyűjtés: start hétfőn

Baranya Róbert, Magyar Hírlap  2010.08.12. 18:25

A parlament tavasszal Számos változásról döntött, amelyekkel jelentős költségeket lehet majd megtakarítani

ROGÁN NEM VÁLLALJA!

MHO  2010.08.12. 18:21

Az V. kerületi polgármester-jelöltséget választotta a fideszes politikus

RIA RIA HUNGÁRIA ! ! ! !

Magyar Nemzet  2010.08.12. 18:14

Magyarok Európa trónján
Gyurta Dániel és Hosszú Katinka aranyérmes, Verrasztó Evelyn ezüstöt szerzett
 

Kitálalt Zuschlag társa: Gyurcsány mindent tudott

magyarhirlap.hu  2010.08.12. 12:58

Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök tudott arról, hogy Zuschlag Jánosék mit művelnek a pályázatokkal – állította a szocialista politikus nevével fémjelzett per másodrendű vádlottja a Tv2 Mokka című műsorában tegnap. Mint megírtuk, Lados István, Zuschlag korábbi titkára visszavonta fellebbezését az elsőfokú ítélettel szemben, így az ő esetében az jogerőre emelkedett. Kétéves börtönbüntetést kapott, amelynek felét előzetesben már letöltötte. „Szeretném minél hamarabb normális mederbe terelni az életemet. Ha most elkezdem ezt a börtönbüntetést, akkor már 2011-ben újra szabad vagyok” – indokolta a döntését Lados.

Elég a neoliberális önkényből!

magyarhirlap.hu  2010.08.12. 12:56

A bankokat vádolta tegnap a globális pénzügyi válság kirobbanásáért a Világbank egykori vezető közgazdásza, Joseph Stiglitz. Nehezményezte, hogy a 2008 előtt a könyveik meghamisításában jeleskedő bankok most mindenkitől önsanyargatást várnak, kivéve maguktól. A Nobel-díjas közgazdász egy ausztráliai gazdasági fórumon rávilágított, hogy az amerikai GDP-t a légből kapott adatokkal pumpálták fel, és ezt az európai partnerek is elhitték. Stiglitz kimondta: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank által képviselt, a hazai össztermék (GDP) növekedését méricskélő neoliberális gazdaságpolitika csődöt mondott. A neves amerikai közgazdász, amióta 2001-ben megkapta a Nobel-díjat, következetesen felhívja a figyelmet arra, hogy az IMF és a Világbank által javasolt, megszorításokra épülő gazdaságpolitika csak a bajba jutott országok további kivéreztetéséhez vezet. A másik elvárásuk az áru- és a tőkepiacok korlátlan megnyitása, ami ugyancsak ellentétes a nemzeti érdekekkel, és kizárólag a szegényebb országok kiszolgáltatottságát és korrumpáltságát fokozza. Stiglitz több kontinensről hozott példával igazolta: az utóbbi két évtizedben azok az országok álltak fenntartható fejlődési pályára, amelyek kibújtak a nemzetközi pénzintézetek diktátumai alól.

Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Hazugságon kapott szocialista

magyarhirlap.hu  2010.08.12. 12:55

Ezúttal nem jött be a csípőből tagadás – Horváth Klára kénytelen lesz új mesét költeni 

Lendületbe hozná Zalaegerszeget a Fidesz polgármesterjelöltje

mno.hu  2010.08.12. 12:50

Új városépítő programot mutatott be Gyutai Csaba, Zalaegerszeg fideszes polgármesterjelöltje csütörtökön, a párt és szövetségeseinek kampánynyitó sajtótájékoztatóján.

Nincs szükség újabb részletre, biztosított az ország finanszírozása

mno.hu  2010.08.12. 12:48

Az OTP szakértőinek számításai szerint az ország finanszírozása az IMF/EU-hitelcsomag eddig fel nem vett része nélkül is biztosított 2011 végéig – mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes a bankcsoport csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Lajdi Péter, A magyarság hiteles őstörténetének alapjai

magtudin.org  2010.08.11. 21:09

avagy Ami történelemkönyveinkből kimaradt

Ártatlanok veszélyben

Vörös Szabolcs, Magyar Hírlap  2010.08.11. 20:59

Változatlanul növekedik a civil áldozatok száma a háborús Afganisztánban

Demszkyék napok óta tisztában vannak a következményekkel

Magyar Nemzet  2010.08.11. 20:55

Budapest liberális városvezetése napok óta ismeri a metrókocsik szállítójával kötött szerződés felmondásának várható következményeit. 

RIA RIA HUNGÁRIA!

Velkei Tamás, Magyar Nemzet  2010.08.11. 20:52

Arany Laci! + Képriport

Az Úszó-Európa-bajnokság harmadik napján megszületett a magyar csapat első aranyérme: Cseh László a kétszáz méteres vegyesúszás döntőjében nagy küzdelemben, de első helyen végzett. A szerdai elődöntőkben versenyzőink további aranymagvakat vetettek el, amelyekből csütörtökön akár újabb medálok teremhetnek.

A MIÉP a Turulnál ünnepel

Magyar Fórum  2010.08.11. 18:59

 Kattintás a képre.

 

Schmitt nem talált alkotmányossági kifogást + Képriport

mno.hu  2010.08.11. 13:29

MNO - KA
Schmitt Pál féléves rendszerességgel ellátogat majd a kormány ülésére – ezt maga a köztársasági elnök jelentette be szerdán, miután Orbán Viktor kormányfő meghívására részt vett a kabinet tanácskozásán az Országházban. Schmitt Pálnak államfőként ez volt az első találkozása a kormánnyal.


Nézze meg az mno képgalériáját!

Hitel és minősítés, Bogár László írása

magyarhirlap.hu  2010.08.11. 11:22

Az elmúlt két évtizedben megtanulhattuk, hogy kevés dolgot kell jobban tisztelni és félni, mint a nemzetközi hitelminősítő intézeteket. Ha ugyanis ezek a nagy becsben álló intézmények összevonják szemöldöküket, akkor bizony annak igen súlyos következményei lehetnek. Egy ország, egy nagyvállalat vagy éppen bank akár dollármilliárdokat veszíthet azzal, hogy megbízhatóságát, hitelképességének besorolását lerontják, és ezt közhírré teszik. És mivel mostanában éppen ezt próbálják tenni a Magyarország nevű lokalitással is, ezért érdemes lenne kicsit közelebbről szemügyre venni ezeket a rettegve tisztelt globális intézményeket.

A piszkos alkuk kora lejárt, él az új médiatörvény

magyarhirlap.hu  2010.08.11. 11:18

Szalai Annamária lett a közmédiát felügyelő szuperhatóság elnöke

 

Miután Schmitt Pál köztársasági elnök tegnap jóváhagyta a médiát és a hírközlést szabályozó törvények módosítását, teljesen új közszolgálati médiaszerkezet jön létre. A régi struktúra bürokratikus volt, az egyes közmédiumok finanszírozását az MSZP–SZDSZ-kormányok kényük-kedvük szerint alakították, így politikailag befolyásolták azokat. Az új szabályozás szerint az Országos Rádió- és Televíziótestület és a Nemzeti Hírközlési Hatóság összevonásával létrejön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), amelynek élére Orbán Viktor miniszterelnök tegnap kilencéves mandátummal Szalai Annamáriát, a Fidesz médiapolitikusát nevezte ki. A hatóság és a közmédiumok felügyeletét a parlament által választott Médiatanács látja majd el. A Magyar Rádió, az MTV, a Duna Tv és az MTI ezentúl külön kuratóriumok nélkül, a Közszolgálati Közalapítvány tulajdonában lévő egyszemélyes részvénytársaságként működik. Az MSZP és az LMP az Alkotmánybíróságon támadja meg az új törvényt.

Magyar mintára terjedhet a bankadó

mno.hu  2010.08.11. 11:16

Románia, Lengyelország és az unió döntéshozóiban is felmerült a pénzintézetek megadóztatásának gondolata

 
Elképzelhető, hogy hazánk példáját alapul véve a közeljövőben több térségbeli állam is bevezeti a bankadót. Romániában és Lengyelországban már felmerült, hogy közterhet vessenek ki a pénzintézetekre. Az Európai Unió is hasonló lépést fontolgat.

Nem találják Gyurcsány fotóit, a képi nyomokat is eltüntették

mno.hu  2010.08.11. 11:12

Nem találják Gyurcsány fotóit, a képi nyomokat is eltüntették.

Videokazettákra mentették az előző kormány politikusainak médiamegjelenéseit
2010. augusztus 11. 00:01
 

Magyar Nemzet
Déri Miklós fotós állításaival szemben a megsemmisítésre szánt fényképeken kívül eddig semmilyen más Gyurcsány-fotót nem találtak a kancellárián. Vagyis jelenleg úgy tűnik: nem léteznek az állítólagos biztonsági másolatok, és ez azt a feltételezést erősíti, hogy az előző kormányzat a képi nyomokat is el akarta tüntetni maga után.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Részletek a Magyar Nemzet 2010. augusztus 11-i számában.

 

 

Megjelent a Magyar Fórum XXII. évfolyamának 32. száma.

magyarforum.hu  2010.08.11. 11:08

Megjelent
a Magyar Fórum
XXII. évfolyamának 32. száma.

A TARTALOMBÓL
 • Kormányzás helyett hazudtunk...
  Interjú Dr. Budai Gyulával
 • Aki sporttörténelmet írt
  Interjú Jónyer Istvánnaé
 • Ígéret szép szó, ha megtartják...
  Interjú Neszméri Tündével
 • Az értéknélküliség kora
  Interjú Zsolnay Andrással
 • Füstölgünk
  Interjú Bényei Illéssel

 

Október végén tárgyal az új költségvetésről a kabinet

mno.hu  2010.08.11. 11:04

Október 27-i ülésén foglalkozhat a kormány a jövő évi költségvetésről szóló előterjesztéssel, amelynek elfogadása december folyamán várható az őszi parlamenti ülésszakra vonatkozó törvényalkotási program szerint.

Csurka István: Egy közlemény ellentmondásai

miep.hu  2010.08.10. 12:29

Az  Élet és Irodalom című hetilap vélemény oldalán, a 2010. július 30-i számban megjelent az „Eötvös Károly Intézet” közleménye, amely mellett  az uborkaszezon humor iránti igénye és a tény nyilvánvaló jelentéktelensége ellenére sem kívánok szó nélkül elmenni. Egyszerűen azért, mert kézre esik. Pancsoljunk hát bele ebbe az Eötvös Károly Intézet-buliba. Még talán mosolyogni is lehet rajta.

Gyurcsány-fotók kedvtelésből

mno.hu  2010.08.10. 12:23

Saját kedvtelésből készítette állítása szerint Déri Miklós azokat a megsemmisítésre szánt, de a napokban az Országház alagsorából előkerült fotókat, amelyeken például Gyurcsány Ferenc haját vágják. Azért küldte el megsemmisítésre az iratkezelési főosztályra a lapunk tegnapi számában említett 178 lemeznyi fényképet Déri Miklós, mert tavaly a CD-s, DVD-s tárolási módról átálltak a jóval biztonságosabb vincseszteres (merevlemezes) adatrögzítésre – nyilatkozta tegnap a Magyar Nemzetnek Gyurcsány Ferenc egykori, közpénzből fizetett udvari fotósa.

Az LMP kaotikus pénzügyei – Nulla forint a kampányszámlán

mno.hu  2010.08.10. 12:21

Azok után, hogy a Lehet Más a Politika kampányfőnöke reagált a párt adósságait firtató tegnapi cikkünkre, még kaotikusabb kép kezd kirajzolódni a szervezet pénzügyeiről. Egy biztos: az LMP idén 200 millió forint körüli összegből gazdálkodhat, a nyilvánossá tett kampányszámlán viszont nulla forint szerepel.

 

Részletek a Magyar Nemzet 2010. augusztus 10-i számában.

Valakinek ki kellett mondania: elég!

mno.hu  2010.08.10. 12:19

Magyarország kormánya egyelőre nyerésre áll a nemzetközi szereplőkkel való szembenállás során – állapítja meg a The Guardianban megjelent cikkében Mark Weisbrot. A szerző szerint az IMF által követelt politika fékezte a gazdaság talpra állását, és egy ponton valakinek ki kell mondania, hogy ami elég, az elég.

Kétszázhúsz éve született nemzeti imádságunk írója

Apáti Miklós, Magyar Hírlap  2010.08.09. 18:44

„Minden áldozat kicsiny azokhoz képest, miket a hazának kívánni joga van” – írta Kölcsey Ferenc unokaöccsének, Kölcsey Kálmánnak szánt Parainesisében. A Himnusz költőjére, az egyik legnagyobb magyar reformkori politikusra, a Kisfaludy Társaság alapító tagjára, Wesselényi Miklós védőügyvédjére születésének kétszázhuszadik évfordulóján emlékezünk.

Kétszázhúsz éve született a zivataros idők költője

 

Barátkozna Hugo Chávez az új kolumbiai elnökkel

Magyar Hírlap  2010.08.09. 18:33

Beiktatták hivatalába szombaton Juan Manuel Santost, Kolumbia új elnökét; röviddel az eskütétel után Hugo Chávez venezuelai államfő közölte, hogy kész új fejezetet nyitni a két ország fagyos kapcsolataiban.

A két Korea újabb esete a halászhajóval

Magyar Hírlap  2010.08.09. 18:31

Elfogott Észak-Korea egy dél-koreai halászhajót, mert állítása szerint behatolt kizárólagos tengeri gazdasági érdekövezetébe a Japán-tengeren.

Gömböcök és gombócok, Álláspont

Szentesi Zöldi László, Magyar Hírlap  2010.08.09. 18:27

Most látszik csak igazán, hogy a Gyurcsány-Bajnai-tandem nemhogy az országot, de még egy kiállítási pavilont sem tudott tartalommal megtölteni. Nem ismétlem el Pindroch kolléga írásának állításait, legyen elég a megdöbbentő végösszeg: a szocialista kormányzat 3,2 milliárd forintot tapsolt el a sanghaji világkiállítás magyar megjelenésére, amiből a házigazda kínaiak – fájdalom – szinte semmit nem vettek észre, mert alig-alig látogatták a pavilont.

Az Antall-kormánytól az ATV-ig - A Nemzeti Üdülési Alapítvány

Magyar Fórum  2010.08.08. 20:58

A pénzügyi törvénycsomag elfogadásával a második Orbán-kormány leállította a döntéshozatali folyamatot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány előző kormányok idején kinevezett alapítványi kuratóriumában is. Ezzel egy újabb szocialista pénzszivattyú továbbélését akadályozták meg.

Megjegyzés:

A képen a magyarországi cionista gyarmatosítást irányító Leisztinger Tamás, Böszme brancshoz tartozó figura látható.

Elveszhet a teljes uniós támogatás

Győri Béla, Magyar Fórum  2010.08.08. 20:51

– Újabb botrány robbant ki a BKV körül. Nem biztos, hogy elindul a 4-es metró 2015-ben – így szólnak a hírek. Tarlós István, a Fidesz frakció vezetője, hogyan kommentálja ezt az eseményt?

Szerelmem, Kína

Magyar Fórum  2010.08.08. 20:48

– Horváth Leventével beszélgetünk, akiben az az érdekes, hogy Sanghajban, a FUDAN egyetemen tanul, s megjelent már egy könyve is, tehát a Magyar Fórum olvasói előtt nem ismeretlen. Mit tudnak Magyarországról Kínában?

Seseljék elűzték volna a magyarokat és a horvátokat a Délvidékről

Magyar Szó  2010.08.08. 20:45

Tervek a magyarok elűzésére

A MIÉP elnökének írása

Magyar Fórum  2010.08.08. 20:39

Csurka István: Egy közlemény ellentmondásai

A kommunista ivadék Szanyi nem szereti, hogy lekommunistázzák

Magyar Nemzet  2010.08.07. 23:06

Szanyi megunta a kommunistázást és harcba küldi Gyurcsányt + Videó, Az országgyűlési után az önkormányzati választási kampányban is beveti az MSZP Gyurcsány Ferencet. A kampányfőnök már egyeztetett a volt pártelnök-miniszterelnökkel, aki szeptembertől – a szocialista párt más vezető politikusaihoz hasonlóan – járni fogja az országot.

Az atomtámadás 140 ezer áldozatára emlékeztek + Képek

Magyar Nemzet, Hír Tv  2010.08.06. 19:09

Idén először vett részt az Egyesült Államok és az ENSZ, valamint két atomhatalom képviselője is a hirosimai megemlékezésen. A japán város azt várja, hogy Amerika kérjen bocsánatot a 65 évvel ezelőtti atomtámadás miatt, amelyben 140 ezren haltak meg. A rákövetkező években pedig további több százezren betegedtek meg és vesztették életüket a sugárzás miatt.

"Megalázta az ETO a Montpellier-t" - Pintérék gyászba borították Franciaországot

pepsifoci.hu  2010.08.06. 12:18

Az ETO saját stadionjában alázta meg francia ellenfelét - ezt is írja az egyik lap a győriek szenzációs Európa Liga-továbbjutása után. A Montpellier kiejtését (1-0, 11-esekkel: 4-3) követően nem győzik dicsérni Franciaországban a Pintér-csapat védekezését, és azt is elismerik, nem nevezhető érdemtelennek a zöld-fehérek sikere.

Biszku elvtárs Phenjanban, Bayer Zsolt írása

magyarhirlap.hu  2010.08.06. 12:15

Álláspont

Bizony! Most, hogy írom e sorokat, s majd, amikor önök olvassák, bizony akkor is tesz-vesz majd egy Biszku elvtárs Phenjanban.
Itt él velünk, kortársunk ő, Biszku elvtárs Phenjanból.

Schmitt egyensúly és nem ellensúly akar lenni + Képek

mno.hu  2010.08.06. 12:12

Külön-külön porszemek vagyunk, csak együtt lehetünk valakik – jelentette ki az új köztársasági elnök hivatalba lépési ünnepségén. Schmitt Pál elmondta, az alkotmány határozza meg az elnöki feladatot: a nemzet egységének kifejezését és a demokratikus rend feletti őrködést. Hozzátette: egyensúly és nem ellensúly akar lenni. A köztársasági elnök be akarja vetetni az alkotmány előszavába a kereszténységre és a Szent Koronára való utalást is.

Komment: ezúton gratulálunk Schmitt Pálnak és sikeres, kitartó munkát kívánunk neki!

A volt kormányfő nem akar vallani

mno.hu  2010.08.06. 12:10

Perdöntő bizonyítékok lehetnek Gyurcsány Ferenc ellen a nemzetbiztonsági kabinet dokumentumaiban
2010. augusztus 6. 06:00
 

 
Magyar Nemzet
A 2006. október 23-i véres rendőrakciók idején ülésezett a nemzetbiztonsági kabinet Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő vezetésével, de jelen pillanatban azt sem lehet tudni, hogy a megbeszélésről készült-e bármilyen feljegyzés. Információink szerint a 2006-os események kivizsgálására felkért Balsai István (Fidesz) miniszterelnöki megbízott nyolcfős munkacsoportja, illetve a szabadságjogsértéseket feltáró parlamenti albizottság is kiemelt fontosságúnak tartja a kabinet ülésén elhangzottak megismerését. Ugyanis egyes feltételezések szerint Gyurcsány vezetésével éppen ez a testület dönthetett arról, hogy a Bajcsy-Zsilinszky úton haladó, majd az Erzsébet tér sarkánál jó időre megállított rendőrsorfal folytassa az oszlatást a Fidesz nagygyűlésének irányába.

Megígérte, rendet tesz: Kövér László az Országgyűlés elnöke

mno.hu  2010.08.06. 12:07

A fideszes Kövér László mától az Országgyűlés elnöke. Az új parlament második házelnöke Schmitt Pált váltja a poszton, aki ugyancsak a mai naptól tölti be az államfői tisztséget.

AZ ATOMFEGYVEREK MEGSEMMISÍTÉSÉT SÜRGETI AZ ENSZ FŐTITKÁRA

MHO  2010.08.05. 22:42

Ban Ki Mur, a 65 évvel ezelőtt atomtámadást elszenvedő Nagaszakiban tett látogatást

 Kattintás a képre.

Elindult az úszó-Eb

Salánki Miklós, Magyar Hírlap  2010.08.05. 22:37

Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök, az esemény fővédnöke tegnap megnyitotta a Margitszigeten, a Széchy Tamás Uszodában a 30. úszó-, műugró-, műúszó- és nyílt vízi Európa-bajnokságot. A kontinensbajnokságra eljött Julio Maglione, a Nemzetközi Úszószövetség 75 éves elnöke. A budapesti és balatonfüredi sporteseményre 42 országból érkeztek sportolók. Az Eb első aranyérmét a német Thomas Lurz nyerte a hosszútávúszók 10 kilométeres versenyén Balatonfüreden. Az orosz Jekatyerina Szeliversztova nyerte a második aranyérmet a hosszútávúszó nők 5 km-es viadalában. Ma a női 10 km-en a háromszoros világbajnoki ezüstérmes Risztov Éva szerezheti meg a magyar válogatott első érmét Balatonfüreden, ahol a mezőny délután négykor rajtol.

Risztov Éva próbatétele a Balatonban 

Vízisportok. A német Thomas Lurz nyerte az Eb első aranyát, miután a leggyorsabb volt a hosszútávúszók 10 km-es versenyében

Vidéki fickók

Szentesi Zöldi László, Magyar Hírlap  2010.08.05. 22:31

Végezetül arra is kíváncsiak vagyunk, hogy ha már a Jobbiknak van egy Losonczy Pálja, és most a bankvilág jóvoltából Lázár György is felbukkant körünkben, a reinkarnálódott Kádár Jánossal vajon mikor készít mélyinterjút a keleti part pallérozott elitjének kedvenc lapja?

A zsidók a spájzban vannak

www.fuggetlenseg.hu, Csorja Gergely  2010.08.05. 11:11

Románia és Izrael már évek óta kiváló kapcsolatot tart fent. A mostani közös légi hadgyakorlat alapja feltehetőleg az lehet, hogy Románia 1,4 milliárd dollár értékben vásárolna F-16-os vadászrepülőket a zsidó államtól. De kiszivárogtatták a Timeson keresztül, hogy esetleg az Irán elleni csapás előkészülete lenne a közös katonai akció. Bár, az előbbi életszerűbbnek tűnik, de valóban nem zárható ki, hogy Izrael valamiféle katonai előkészületek okán Kelet-Európa felé mozdul. Ha az izraeli légierő megveti a lábát Európában, akkor Tel-Aviv újabb lépést tesz Izrael kvázi európai államként történő elfogadtatására. Izrael ugyanis annak ellenére, hogy lényegében fundamentalista alapon szervezett, a nemzetközi jogi normákat rendszeresen sárba tipró, erősen rasszista államalakulat, mégis több európai szervezet tagja, sőt szóba került, hogy uniós tagállam lenne.

Folytatódik a botrány a Jobbik körül

fuggetlenseg.hu  2010.08.05. 11:09

A Jobbik köré csoportosult félvilági csapatok már megint egymásnak estek. A botrányt botrányra halmozó társaság talán egyik legkirívóbb ügye a pornós Müller Nikolett gárdatagsága. Az amúgy is kétes elemeket felsorakoztató mozgalom, miközben keresztény értékekről, nemzetről és erkölcsről papol, a keménypornót hivatásszerűen űző tagjától nem iparkodik megválni. Sőt a legutolsó vicces megnyilvánulásukon, amikor a Teve utcában alaki gyakorlatokat tartottak szedett-vedett maskarákban, Nikolett a 20 fős társaság tagjaként állt vigyázzba és igazodott. A kurucinfo igazságbajnokai persze nekiestek Kiss Róbert kapitánynak, hogy nem mondott igazat, mert szerintük azt hazudta, hogy Nikolett már nem pornózik, meg nem gárdázik. De nem olyan egyszerű megválni a könnyűvérű lánytól, hiszen nem csak a pornót néző közönséggel osztja meg bájait, hanem az oldal szerint ifj. Kapitány Attilával is, kinek apukája Kapitány Attila, a Gárda magas rangú valakije. A húszból feltehetőleg az első ötben van, amikor az alaki gyakorlatokat végzik. Így aztán tovább gyűrűzik a botrányok sora: az ostoba arcú részeg nemzetpolitikus, a buzifesztiválon transzvesztitákkal hetyegő szóvivő, a tisztázatlan pénzek, a moszkvai kapcsolat, a Morvai-Gaudi páros és a többi.

Sukorói kaszinóbuli: Gyurcsányékhoz vezetnek a szálak

magyarhirlap.hu  2010.08.05. 11:07

„Sukoró-ügyben semmi sem történhetett Gyurcsány Ferenc tudta nélkül” – jelentette ki tegnap Budai Gyula (Fidesz) miniszterelnöki megbízott a Központi Nyomozó Főügyészség épülete előtt. Budai két, az előző ciklus alatti, a kaszinóberuházással kapcsolatos vagyontanácsi ülés hangfelvételét tartalmazó CD-t adott át a hatóságnak. Szerinte ezek alátámasztják, hogy a beruházás ügyében kormányzati megrendelésre alakultak a dolgok, a telekcsere központi utasításra történt. A politikus olyan dokumentumokat is átadott a vádhatóságnak, amelyek alapján szerinte bizonyosságot nyert, hogy a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány megpróbálta lehetetlenné tenni az ügyben a nyomozást, és a hivatalok el akarták tüntetni az ügy szempontjából fontos iratokat.

Lapunk birtokába került a Gyurcsány-kabinet környezetvédelmi minisztériumának állásfoglalása, amelyből kiderül, a tárca szakértője aggályosnak tartotta a beruházás megvalósítását. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egyik feljegyzése szerint azonban a máshonnan is érkező kifogások ellenére a beruházás „kormányzati támogatást” élvezett.

Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Még jól megvagyunk az IMF nélkül is

magyarhirlap.hu  2010.08.05. 11:05

Szakértők szerint hazánk nincs rászorulva egy új IMF-hitelcsomagra, az idei államadósság a piacról finanszírozható. A 2011-től esedékes nemzetközi hiteltörlesztés már problémákat jelenthet az esetleges hitelleminősítések miatt, valamint akkor, ha romlik a nemzetközi befektetői környezet.

Matolcsy kitart a pénzügyi függetlenség mellett + Videó

mno.hu  2010.08.05. 11:00

A magyar nemzeti érdekek alapján fogunk tárgyalni az uniós intézményekkel a jövő évi hiánycélról – mondta el hírTV-nek Matolcsy György. A miniszter szerint kabinet továbbra is kitart a pénzügyi függetlenség mellett.

Tekintse meg a hírTV összeállítását 

Több mint 10 százalékkal bővült a hazai ipari termelés

mno.hu  2010.08.05. 10:56

Az ipari termelés júniusban 15,2 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 12,6 százalékkal nőtt tavaly júniushoz képest, az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított index júniusban 0,9 százalékos emelkedést mutatott – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Megjelent a Magyar Fórum XXII. évfolyamának 31. száma! Ajánló

Magyar Fórum  2010.08.04. 18:05

Folytatódik a botrány a Jobbik körül (19.oldal)

A Jobbik köré csoportosult félvilági csapatok már megint egymásnak estek. A botrányt botrányra halmozó társaság talán egyik legkirívóbb ügye a pornós Müller Nikolett gárdatagsága. Az amúgy is kétes elemeket felsorakoztató mozgalom, miközben keresztény értékekről, nemzetről és erkölcsről papol, a keménypornót hivatásszerűen űző tagjától nem iparkodik megválni. Sőt a legutolsó vicces megnyilvánulásukon, amikor a Teve utcában alaki gyakorlatokat tartottak szedett-vedett maskarákban, Nikolett a 20 fős társaság tagjaként állt vigyázzba és igazodott. A kurucinfo igazságbajnokai persze nekiestek Kiss Róbert kapitánynak, hogy nem mondott igazat, mert szerintük azt hazudta, hogy Nikolett már nem pornózik, meg nem gárdázik. De nem olyan egyszerű megválni a könnyűvérű lánytól, hiszen nem csak a pornót néző közönséggel osztja meg bájait, hanem az oldal szerint ifj. Kapitány Attilával is, kinek apukája Kapitány Attila, a Gárda magas rangú valakije. A húszból feltehetőleg az első ötben van, amikor az alaki gyakorlatokat végzik. Így aztán tovább gyűrűzik a botrányok sora: az ostoba arcú részeg nemzetpolitikus, a buzifesztiválon transzvesztitákkal hetyegő szóvivő, a tisztázatlan pénzek, a moszkvai kapcsolat, a Morvai-Gaudi páros és a többi.

Merénylet Ahmadinezsád ellen? Irán cáfol, teljes káosz

Udvardy Zoltán, Magyar Nemzet  2010.08.04. 17:47

Irán hivatalosan cáfolta, hogy gránát robbant volna Mahmúd Ahmadinezsád konvojának közelében, amikor az iráni elnök a nyugati országrészben fekvő Hamadánba látogatott. Korábban a félhivatalos Farc hírügynökség számolt be az incidensről, hozzátéve hogy az elnök sértetlen maradt. Egymásnak ellentmondó hírek keringenek ugyanakkor egy felrobbant gránátról, arab források sebesültekről tudósítottak.

LELŐTTEK EGY RENDŐRT ALSÓÖRSÖN!

magyarhirlap.hu  2010.08.04. 11:02

A lövöldözésnek két halottja és egy sebesültje van

 
 A rendőrség hajnali közleménye szerint az éjféli órákban a közúti ellenőrzési szolgálatot teljesítő 29 éves G. J. rendőr főtörzsőrmester eddig tisztázatlan körülmények között, halálos lövést kapott és a helyszínen meghalt. A főtörzsőrmestert az általa megállított jármű ellenőrzése során érhette a lövés. Szintén meghalt egy ellenőrzés miatt szintén a helyszínen álló gépjárműben utazó 19 éves N. Á. utas is. A lövöldözésben megsérült a személyautóban még egy férfi, a 25 éves Sz. J. L. is. Összesen öten ültek ebben a Ford Fiestában. A rendőrség lezárta a környéket és nagy erőkkel keresi az elkövetőt.
 
 Még mindig le van zárva Alsóörs bejáratainál a 71-es főút valamennyi szakasza, ahol szerda hajnalban egy rendőr és az általa ellenőrzött autó egyik utasa meghalt egy lövöldözés során. Mindenütt géppisztolyos rendőröket látni, és a Veszprém megyei település felett helikopter köröz – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Védik a devizahiteleseket

Szajlai Csaba, magyarhirlap.hu  2010.08.04. 10:58

Lépett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

Hatalmasat nyertek az utóbbi hat évben a Magyarországon működő bankok a devizahitelezés felfutásán. Maguk állapíthatták meg ugyanis azt, hogy milyen árfolyamon számolják el az adósok forintban befizetett törlesztőrészleteit. Azért tehették, mert az előző kormányzat hagyta őket elrugaszkodni a jegybanki középárfolyamtól. A vételi és az eladási kurzus közötti tetemes különbséget is maguk határozták meg, mert a hitelek felvételekor az adósok eladási áron juthattak valutához, a visszafizetéskor pedig vételivel törlesztettek. Ez minden svájci franknál legalább tíz forintunkba került. Most viszont alapjaiban változhat a helyzet. A devizahitelesek ugyanis tízezreket spórolhatnak meg, ha a kormány elfogadja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elkészült javaslatát, mely szerint ezentúl a bankoknak a Magyar Nemzeti Bank középárfolyamán, esetleg saját középárfolyamukon kellene elszámolniuk a havi fizetési kötelezettséget. A háttérszámítások szerint ezen milliárdokat buknak majd a bankok, ám nem kell ezért őket nagyon sajnálni: a pénzügyi szektor hazánkban évek óta jelentős nyereséget könyvel el. Tavaly, amikor is hatalmasat zuhant a magyar gazdaság, 309 milliárdos profitot értek el a pénzintézetek, az idei első negyedévben pedig 120 milliárd volt a hasznuk.

Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Megjelent a Magyar Fórum XXII. évfolyamának 31. száma.

magyarforum.hu  2010.08.04. 10:55


A TARTALOMBÓL

 • Elveszhet az uniós támogatás
  Interjú Tarlós Istvánnal
 •  
 • A szétvert nemzeti intézmény
  Győri Béla cikke
 •  
 • Hatvanöt év után újra Bánk bán a felvidéken
  Interjú Dráfi Mátyással

 

A hazudós Paprika Jancsi csúzlizdája c. bábkomédia utolsó előadása

fuggetlenseg.hu  2010.08.04. 10:52

Két vékonydongájú bohóc erőművészt játszik. Felemelik a nemzetiszínre festett papundekli súlyzót, vicsorítanak, döngetik a mellüket. A gyenge előadás is előadás, páran tapsikolnak, hurrá, ezek pont olyanok, mint a pankrátorok Amerikában, csak kisebbek, göthösebbek, buzisabbak. Mindegy, de a mieink, az egyik Gyöngyösről az Ördög szerepében, a másik meg a tizenegyből és este biztosan benne lesznek a híradóban, vagy ha ott nem, akkor a Népszabadságban.

Nincs alku a bankadóról + Videó

Magyar Nemzet, HírTv  2010.08.03. 22:18

 

 

A különadó költségeinek átháríthatósága nem alkudozás tárgya, hiszen jövőre is kötik a meglévő jogszabályok az intézeteket – jelentette ki Binder István, a PSZÁF szóvivője annak kapcsán, hogy a bankszövetség tanácsadója úgy nyilatkozott, a pénzintézetek az ügyfelekre háríthatják a bankadó egy részét.

Vége az aratásnak, a szükségleteket bőven fedezi a termés

mno.hu  2010.08.03. 14:26

 

 

 

 

 

Július második felében a korábbinál szárazabb és melegebb időjárásnak köszönhetően felgyorsultak az aratási munkák, amelyek augusztus első hetére lényegében befejeződtek – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a honlapján.

Demokráciaféltő, hisztiző ellenzékiek

Baranya Róbert, magyarhirlap.hu  2010.08.03. 11:11

A nemzeti radikálisok közül sem azok kerültek be a parlamentbe, akik az egyéni választókerületben a legtöbb voksot kapták

 

 

Nagyon féltette a demokráciát a Fidesz–KDNP-től a most lezáródott ciklusban az ellenzék, elfelejtve, hogy a kormánypártok több mint kétharmados parlamenti többsége éppen a demokratikus választások eredményeképpen alakult ki. Ráadásul megint azok voltak a leghangosabbak, akik egyéniben meg sem merték magukat méretni a választók előtt, vagy ha megtették, csúfosan leszerepeltek.

Komment: a "jobb"ikot nem nevezném nemzetinek. A radikális szó viszont illik rájuk, radikálisan képviselik többször is az mszp és ezen liberális körök nézeteit. Sokszor egy követ fújnak a FIDESZ ellen fellépő neoliberális magyarellenes pártokkal, körökkel.

Pintér Sándor: Nem lesz segély munka nélkül Bővebben a mai Magyar Hírlapban

magyarhirlap.hu  2010.08.03. 11:05

Mindent elkövetek, hogy Magyarország békésebb és gazdagabb ország legyen, de ehhez rendre van szükség – mondta a lapunknak adott interjúban Pintér Sándor belügyminiszter, leszögezve, hogy e téren nem ismer tabut. Már folyik azoknak a jogszabályoknak az előkészítése, amelyek alapjaiban változtatják majd meg a börtönlakók és a szociális segélyen élők mindennapjait. – Ha a fogva tartottak munkát végeznek, magukat és a nevelőiket is el tudják majd tartani – vetítette előre a miniszter. Pintér feltette a kérdést, hogy miért is segélyeznének az adófizetők tömegnyi munkaképes embert? Senki sem fog segélyt kapni munka nélkül – mondta. Elárulta azt is, hogy nem az UD-ügy az egyetlen, ahol Gyurcsány Ferenc idejében politikai célokra használták fel a titkosszolgálatokat.

Ide kattintva olvashatja a teljes cikket

A Fidesz újraéleszti az anyavédelmet

magyarhirlap.hu  2010.08.03. 10:56

A kormánypártoknak fontos az emberi élet tisztelete

Budapesti önkormányzati választási győzelme esetén a Fidesz „föltámasztaná” a reformoknak áldozatul esett Schöpf-Merei kórház anyavédelmi funkcióit, így ismét lenne olyan intézmény, amelyben a krízisterhesek magas szintű ellátást kapnának. Az új kórház az egyik eleme lenne a budapesti egészségügyi holdingnak, amely tizenkét fővárosi kórház irányítását és ellenőrzését fogná össze. Pesti Imre fideszes szakpolitikus, a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának alelnöke a szabolcsi mintát tekinti példának; ott is több intézményt integráltak, s a működés eredményeit Budapesten is hasznosítanák. A holding évente hat-tíz milliárd forint megtakarítást hozna a fővárosnak. A tervek szerint erősödne a kórházak részvétele az európai betegellátásban is.

Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Jelöltvadászat: túlélési technikák szocialista módra

mno.hu  2010.08.03. 10:54
 

Magyar Nemzet
Komoly gondban vannak a szocialisták országszerte az önkormányzati jelöltállítás miatt: több városban civilekkel együtt tudnak csak indulni, míg máshol egyesületek mögé bújva igyekeznek szabadulni a párt népszerűtlenségének terhétől. Akad sok olyan város is, ahol az MSZP-nek nincs is polgármesterjelöltje.

Komment: eddig is ciki volt szocinak lenni, de mostmár aztán extra gáz....

"Jobbikos" felfogás: aki nem "jobbikos" az "haza- és nemzetáruló", mi több "bunkó"

  2010.08.02. 20:24

Az egyik nemzeti (?) oldal fórumán találtuk. A firkálás tulajdonosa ezt írta Dörner Györgyről, idézem

"Dörner György meg újabb pofont osztott ki nekik a hétvégi Magyar Nemzetben, kerek-perec elutasította a pártot, s hitet tett (Úristen!, micsoda maradi bunkó, micsoda haza-és nemzetárulás!) a MIÉP mellett..."

Szóval, ha valaki nem dől be a gyanúsan felfuttatott "Jobbiknak", az "haza- ás nemzetáruló"? Mióta egyelő a hazával a Balabbik?! Mióta?! Dörner pedig nem bunkó, hanem tanult színész. Az ilyen "jobbikosoknak" sokat kellene még tanulnia, hogy elérjék a szintjét.

Dörner György 2010 áprilisi hitvallása:Kitálal a színész! Jobbikosnak tartanak, de tévednek! - Dörner György: A szívem mélyén azonban azt szeretném, ha a MIÉP élne és virulna

 

Ma Világ-Panoráma 21.30-kor

  2010.08.02. 19:53

Téma: Szkíta-hun-magyar rovásírásunk.

Index-bérférgek akciója

magyarhirlap.hu  2010.08.02. 19:51

Eladó az Echo Tv és a Magyar Hírlap – nagyjából így foglalhatnánk össze az Index pénteki „szenzációját”, amely kacsa a javából. Információink szerint valójában a liberális internetes portált árulja a tulajdonosa, és egy LMP-hez közel álló gazdasági csoport máris vevőnek jelentkezett. Az Index magát megnevezni nem kívánó munkatársa szerint a szerkesztőségben egyelőre jó a hangulat, és kevesen gondolnák, hogy az Index hamarosan a legkisebb parlamenti párt hivatalos szócsöve lehet. A liberális, kommunistabérenc sajtó sajátos mozgásmódját elemezzük álláspontunkban, összeállításunkban pedig utánajártunk az Index-­mítosznak: kiderül, hogyan vezetett az út a szeplőtelennek egyáltalán nem nevezhető fogantatástól a pártsajtóig.

A kormány beterjesztette a 16 százalékos adóról szóló csomagot

mno.hu  2010.08.02. 19:42

A parlament elé terjesztette a kormány az Országgyűlés őszi ülésszakára készített törvényalkotási programját, amely negyvenkét javaslatból áll. A tervek szerint a Ház elé kerül egyebek mellett a 16 százalékos szja bevezetéséről szóló adócsomag, valamint a nemzeti eszközkezelőről szóló indítvány is.

Iván: 40 év szolgálati idő után nyugdíjba mehetnek a nők + Képriport + Videó

mno.hu  2010.08.02. 19:41

Több tízezer nőt érinthet a kormány azon terve, hogy januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők; a férfiak kedvezményes nyugdíjazásáról még nem tárgyalt a kabinet – mondta Iván László, a Fidesz nyugdíj- és idősügyi szakpolitikusa hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Nézze meg az mno képgalériáját!
Tekintse meg a hírTV felvételét!

Szivárgás a Fehér Házban

Csorja Gergely, Magyar Fórum  2010.08.01. 20:23

A Fehér Ház nemzetközi biztonságért felelős tanácsadója, Jim Jones közleményben határolódott el a a Wikileaks.org oknyomozó újságírói révén archivált 90 ezer oldalnyi irattól. A dokumentumok olyan megdöbbentő tényeket lepleznek le a szövetségesek afganisztáni akcióiról, mint a távirányítású repülő eszközökkel ún. drone-okkal végrehajtott támadások, a táliboknak nyújtott pakisztáni kormányzati segítség, vagy a kihallgatás nélküli kivégzések.

A MIÉP elnökének írása

Magyar Fórum  2010.08.01. 14:31

Csurka István: Lelepleződés

Előző hó | Következő hó | Elmúlt 1 hónap

 
Keresztény és magyar


 
Képviselőjelöltjeink

Budapest
12. OEVK: Dr. Oláh Lajos

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
4. OEVK: Soltész Imre István
7. OEVK: Vass József

Csongrád megye
4. OEVK: Tóth Ernő

Győr-Moson-Sopron megye
3. OEVK: Fodor Zoltánné

Hajdú-Bihar megye
2. OEVK: Dr. Nagy Attila

Nógrád megye
1. OEVK: Kürti István

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

1. OEVK: Kádár János
2. OEVK: Nagy Tibor Barnabás
3. OEVK: Kulcsár Mária
4. OEVK: Jenei Ferenc
5. OEVK: Balogh Pál
6. OEVK: Fekete Edit Klára

Vas megye
2. OEVK: Danka Lajos

 

 

 

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról