MIÉP Ifjúsági Tagozat - Hivatalos oldal

 

Regisztráció
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tartalom


A MIÉP programja
Párttörténet
Szervezetek
Elnök
Elnökség
Örökös elnök
Képviselőink
Képtár
Filmtár
Ifjúsági Tagozat
Tagfelvétel
Hírek
Választás 2014

     

 
Facebook oldalunkKattintson a képre!

 
Honlapjaink

 

MIÉP Borsod-Abaúj-Zemplén MEGYEMIÉP B-A-Z MEGYE

 
Hírek
Hírek : A helyi vállalkozás fejlesztéséért

A helyi vállalkozás fejlesztéséért

Medveczky Attila, Magyar Fórum  2010.09.27. 18:48

A Nemzeti Fórum Egyesület szeptember 11-én tartotta V. Országos Gyűlését. A rendezvényen felszólalt Kiss Melinda Jászszentlászló polgármesterjelöltje, aki a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum Egyesület közös jelöltjelként indul a település vezetéséért.


A Nemzeti Fórum Egyesület szeptember 11-én tartotta V. Országos Gyűlését. A rendezvényen felszólalt Kiss Melinda Jászszentlászló polgármesterjelöltje, aki a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum Egyesület közös jelöltjelként indul a település vezetéséért.

 

– Miről beszélt ezen a rendezvényen?

 

– Bemutattam településünket; elmondtam, hogy néphagyományőrző „mester óvodával”, bölcsődével, általános iskolával, valamint idősek otthonával is rendelkezünk. Tájékoztattam a hallgatóságot arról is, hogy több mint három évtizede ugyanaz a személy vezeti a települést – tehát anno tanácselnök is volt – , s mi elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum Egyesület szövetségében is indítsunk polgármester-és hat képviselőjelöltet. Azt is elmondtam, hogyan kerültem kapcsolatba a Nemzeti Fórummal és Lezsák Sándor elnök úrral. Ezt követően beszámoltam a helyi Fidesz és a Nemzeti Fórum eddig elért eredményeiről és jövőbeni céljairól.

 

 

 – Legyen kedves a helyi eredményekről szólni.

 

 

 

– Négy éve vagyok tagja a Fidesznek, s három évvel ezelőtt csatlakoztam a Nemzeti Fórumhoz is. Helyi közösségünk nem tartotta helyénvalónak, hogy nagy nemzeti ünnepeinket eddig csupán az iskola falai közt rendezték meg. Ezért nemzeti ünnepeinket egy általunk felállított kopjafánál tartjuk. Immár harmadik évben szervezünk szüreti felvonulást és bált. A felvonuláson mintegy harminc lovas kocsi vesz részt, és hat megállóhelyen vendégeljük meg a falu lakosságát. Mindez a közösségi összetartást erősíti. Kiemelendő, hogy sérült, Down-szindrómás felnőttekkel, gyermekekkel is foglalkozunk, immár hatodik rendezvényünkön vagyunk túl ebben a témában. Kiállításokat, családi napokat és két nyári tábort is szerveztünk Down-szindrómás gyermekek és hozzátartozóik részére.

 

 

– Jászszentlászló honlapján a következőt olvastam: „az utóbbi 30 év alatt településünk önkormányzata közel 1 milliárd forintot fordított különböző beruházásokra, felújításokra.” Ön szerint ezt az összeget valós problémák megoldására fordították?

 

– Részben. Az elmúlt két évben tapasztalható, hogy komolyabb beruházások történtek a faluban. El kell ismernem, hogy a közelmúltban fontos feladatokra is lett fordítva pályázati pénz.

 

– Ha minden ilyen szép, akkor miért érett meg az idő a váltásra?

 

– Általános elégedetlenség lett úrrá a faluban, és azt szeretnénk, hogy a helyi vállalkozásokat megerősítve új munkahelyek jöjjenek létre, vonzóvá váljon a településünk, mert egy öregedő, 2700 fős faluról van szó. Az eddigi polgármester nem indul újra, de nem is vagyunk az ellenségei, elismerjük azt, hogy harminc év alatt pozitív intézkedéseket is hozott.

 

Sokat lehetett hallani a szocialista-liberális kormányok kistelepülés-ellenes politikájáról. Megszűntek a szárnyvonalak, a kisposták, bezártak a kisiskolák és a falusi patikák. Jászszentlászót mennyire érintették ezek a negatív intézkedések?

 

 

– Szerencsések vagyunk, mert a már említett oktatási intézményeken kívül postával, patikával, védőnői szolgálattal is rendelkezünk. A tanyasi iskolabuszt meg kellett szüntetnie az önkormányzatnak, de mégis más településekhez képest jobb a helyzetünk.

 

– Ha ön lesz a polgármester, akkor újra járna ez a busz?

 

– Meg kell vizsgálni a település költségvetését, és ha van rá mód, akkor visszaállítanám ezt a rendszert.

 

–Miből él a település lakossága?

 

–Főleg mezőgazdasági munkából: állattenyésztésből és fóliás zöldségtermesztésből. Paprikát, paradicsomot termesztenek. Sajnos kevés a faluban munkahely, így sokan ingáznak, a nagyvárosokban találják meg az emberek a munkalehetőséget.

 

–Ön mivel tudná meggyőzni a fiatalokat, hogy ne hagyják el a települést?

 

–Jászszentlászlónak nagyon jó a földrajzi fekvése, Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa mellett helyezkedik el. Mind a busz-, mind a vonatjárat megfelelő. Az ingatlanárak is kedvezőek, így – azt gondolom – a napi ingázást is érdemes bevállalni. Mindemellett jó a település infrastrukturális ellátottsága.

 

– Lehetséges, de ha helyben van a munkahely, az inkább megtartó erőt jelent.

 

– Természetesen, és ezért tartom fontosnak a helyi vállalkozások támogatását, fejlesztését. A helyi gazdaságot, vállalkozást egyre inkább újra felfedezik, mint a fogyasztói társadalom alternatíváját, illetve a gazdasági nehézségekkel küzdő térségek gazdasági fejlesztésének egyik eszközét. A helyi gazdaságfejlesztés nem egyszerűen csak helyi szintre leképezett gazdaságpolitika, hanem kifejezetten a helyi „piac” élénkítését, a helyi gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok bátorítását, szélesítését jelenti. A helyi gazdaságfejlesztés ezért alkalmas eszköz olyan térségek, települések gazdaságának és gazdasági erőforrásainak dinamizálására, ahol a gazdaságfejlesztés általános eszközeivel nem lehetett eredményt elérni. A fejlesztések mikéntjéről még korai a választások előtt nyilatkoznom, mert nem szeretném, ha az ötleteinket egy rivális szervezet eltulajdonítaná. Ebben a községben nagyon jó a közösségépítés és ezt szeretném megerősíteni a sport, a nyugdíjas-rendezvények területén is. Arra nem gondolunk, hogy a munkahelyteremtést a multik behozatalával valósítjuk meg. El kell érni, hogy a helyi gazdák szívesen gazdálkodjanak.

 

–A település honlapján szavazni lehet arra: melyik a legfontosabb fejlesztés a következő években? Tizenkét fejlesztésből lehet választani. Ide tartozik pl. a kultúrház újraindítása, állandó helytörténeti kiállítás létrehozása, az ivóvíz javítása, a meleg vizű kút hasznosítása, a polgárőrség létrehozása, az utak javítása, a térfigyelő kamerák fejlesztése és az utak javítása. Ön hogyan szavazna?

 

– Felelőtlenség lenne részemről rangsorolni ezeket a fejlesztéseket. Az utak javítása kiemelendő, hiszen egy örökös problémáról van szó. Jelenleg csak egy kis közösségi házunk van, így a művelődés ház újraindítását is fontosnak tartom. A termálkút hasznosítása terén is folynak már a tárgyalások.

 

– Gondolom tartott már lakossági fórumokat, mit mondott: mi lesz a legfontosabb teendője, ha megválasztják?

 

– A legfontosabb és legnagyobb feladat a munkahelyteremtés. Egy jól működő pályázati tanácsadást kell létrehozni, mert sokszor a vállalkozók és a gazdák is tanácstalanok, mibe is érdemes befektetniük. Főleg a nyugdíjasok jelezték, hogy nem szívesen mennek be az önkormányzatba segítséget kérni, ezért célom a hatékony önkormányzati munka. Folyamatosan tájékoztatni kell a lakókat a helyi kérdésekről akár időszakos, rendszeres újság létrehozásával. A közbiztonság javítása érdekében pedig szükséges a polgárőrség megalapítása. Remélem, hogy a jövőben a helyi vállalkozások fejlesztése, a munkahelyteremtés és a fiatalos lendület a település vezetésében eléri azt, hogy Jászszentlászló egy élhető, az ifjúság számára is vonzó község lesz.       

 

Medveczky Attila

http://www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3703:a-helyi-vallalkozas-fejleszteseert&catid=39:interju&Itemid=62

 
Keresztény és magyar


 
Képviselőjelöltjeink

Budapest
12. OEVK: Dr. Oláh Lajos

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
4. OEVK: Soltész Imre István
7. OEVK: Vass József

Csongrád megye
4. OEVK: Tóth Ernő

Győr-Moson-Sopron megye
3. OEVK: Fodor Zoltánné

Hajdú-Bihar megye
2. OEVK: Dr. Nagy Attila

Nógrád megye
1. OEVK: Kürti István

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

1. OEVK: Kádár János
2. OEVK: Nagy Tibor Barnabás
3. OEVK: Kulcsár Mária
4. OEVK: Jenei Ferenc
5. OEVK: Balogh Pál
6. OEVK: Fekete Edit Klára

Vas megye
2. OEVK: Danka Lajos

 

 

 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha